Skip to main content

A specialist medical clinic with a sunny disposition, modern pops of colour and a homely waiting room; this is the transformed space of Central Melbourne Specialists. 

 

Located in the heart of Melbourne’s vibrant city centre, the warm and inviting waiting lounge space welcomes patients upon entry, and guides them to the modern reception desk with its crisp curve and clean lines. 

 

With the requirement to fit several examination rooms that felt light and bright into only 165m2, this brief wasn’t without its challenges. When transforming a medical clinic, it is important to consider the purpose of the space in order to make it not just beautiful, but allow the function of the space to take precedence.  We kept the consulting rooms generous and spacious, and light with floor to ceiling windows – featuring blockout blinds for privacy. 

When style meets space with a purpose, the decor is minimalistic, celebrating green and black accents in the joinery, and the brass feature pendant lighting above reception is a central feature. Coloured furniture adds some fun to  the reception and break out spaces. The light flooring brings a natural and earthy feel into what is traditionally quite a clinical space,the overall affect is one of a modern, high end, warm doctor’s office. 

This is a space where modern style meets traditional care. Welcome to the transformed office of Central Melbourne Specialists.

Love this space?
Let’s Talk.

Related Spaces

WP_User Object ( [data] => stdClass Object ( ) [ID] => 0 [caps] => Array ( ) [cap_key] => [roles] => Array ( ) [allcaps] => Array ( ) [filter] => [site_id:WP_User:private] => 0 )